Salată cu sos de smantana
PrinteazaSalată cu sos de smantana
- 5-6 morcovi mari
- 2-3 bucăţi de ţelină de mărime mijlocie
- 300 ml smântână dulce sau iaurt
- zeama de la o lămâie
- 3 mere verzi, dacă se poate să fie acre
- sare
Preparare:
Partea cea mai dificilă la această salată este că trebuie să dăm prin râzătoare toate rădăcinoasele. E bine ca acestea să fie destul de mari când sunt rase pentru că au un gust mult mai bun.
Se rad pe rând şi, pe măsură ce formăm câte un strat, este bine să-l stropim cu lămâie ca să nu se oxideze şi să-şi păstreze culoarea.
Sosul de smântână este cel mai simplu de pregătit. Aşadar, amestecaţi smântână cu puţină sare şi lămâie, după care o turnaţi peste ţelină, măr şi morcov şi o amestecaţi încet să nu se înmoaie. Se serveşte la aperitiv cu pâine prăjită sau preparate din pui.
Pofta buna!