Salata cu spanac, crenvursti si telemea
PrinteazaSalata cu spanac, crenvursti si telemea din: frunze tinere de spanac, ceapă verde, ridichi de lună, roşii, castraveciori cornişon, crenvurşti de pui sau de curcan, telemea sau caşcaval, sare, piper, lamaie, miere, ulei.
Ingrediente:
- 10-15 frunze tinere de spanac
- 3 fire ceapă verde
- 5 ridichi de lună
- 6 roşii
- 3 castraveciori cornişon
- 5 crenvurşti de pui sau de curcan
- 100 g telemea sau caşcaval
- sare
- piper
- 1 lămâie
- 1 linguriţă miere
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Speli legumele şi, după caz, le cureţi. Frunzele de spanac le rupi sau le tai în fâşii. Tai cepele şi castraveţii în rondele fine, iar ridichile şi roşiile în felioare.
Fierbi crenvurştii pentru 1-2 minute, îi decojeşti şi în tai în rondele. Brânza o tai sub formă de bastonaşe sau cubuleţe.
Pregăteşti un dressing din zeamă de lămâie, ulei şi miere, pe care îl poţi asezona cu plante aromatice, după gust, care să favorizeze o mai bună digestie.
Amesteci ingredientele într-un bol, le presari cu sare şi piper după gust şi le stropeşti cu dressingul. Oferi celor dragi salata, după ce ai răcit-o 10 minute în frigider.
Salata cu spanac, crenvursti si telemea
Pofta buna!