Salata cu spanac, merisoare si pui
PrinteazaSalata cu spanac, merisoare si pui din: seminte de fenicul, seminte de coriandru, piper, piept de pui, ceapa, ulei de masline, usturoi, otet de mere, coaja de portocala, zeama de portocala, frunze de spanac, crutoane, merisoare, masline.
- cate 1 lingurita seminte de fenicul si de coriandru
- 1 prf de piper
- 300 g piept de pui
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei de masline
- 5 catei de usturoi
- 1/4 pahar otet de mere
- coaja de la 1 portocala
- 2 linguri zeama de portocala
- 300 g frunze de spanac
- 100 g crutoane
- 50 g merisoare deshidraate
- 50 g masline kalamata
Mod de preparare:
Tai pieptul în felii pe care le presari cu fenicul, coriandru şi piper măcinate. Le frigi într-o tigaie antiaderentă şi le tai în cubuleţe sau în fâşii. Tai ceapa solzişori şi usturoiul în felii. Faci un dressing din oţet, uleiul de măsline, coaja şi zeama de portocală.
Amesteci într-un bol carnea, merişoarele, ceapa, usturoiul, măslinele, precum şi frunzele de spanac curăţate, spălate şi scurse. Le stropeşti cu dressingul, acoperi bolul cu o farfurie şi amesteci prin răsturnare, de câteva ori. Presari crutoanele şi serveşti imediat.
Salata cu spanac, merisoare si pui
Pofta buna!