Salata cu spanac, migdale si boabe de fasole rosie
PrinteazaSalata cu spanac, migdale si boabe de fasole rosie din: mazare, porumb, boabe de fasole rosie, lamaie, spanac, ulei de masline, frunze de menta, sare, piper.
- 150 g mazăre
- 100 g porumb (din conservă)
- 100 g boabe de fasole roșie (din conservă)50 g
- 1 lămâie
- 1 legătură spanac proaspăt
- 2 linguri ulei măsline
- frunze de mentă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăță și se spală frunzele de spanac. Se fierbe mazărea timp de 15 minute în apă cu sare.
Se scurge spanacul de apă și se asamblează salata: peste frunzele de spanac se stoarce jumătate de lămâie, se toarnă o lingură de ulei, se presară sare și piper și se adaugă boabele de mazăre fierte, scurse și ele de apă.
Deasupra se adaugă migdalele, întregi sau tăiate feliuțe, boabele de fasole roșie și cele de porumb. La final, se presară din nou sare și piper după gust, suc de lămâie și ulei de măsline.
Se ornează și cu câteva frunze de mentă, menite să ofere rețetei un gust răcoritor. Se împarte salata în patru boluri.
Salata cu spanac, migdale si boabe de fasole rosie
Pofta buna!