Salata cu sprot afumat si legume
PrinteazaSalata cu sprot afumat si legume din: sprot, ardei capia, ardei iute, capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde, busuioc.
- 2 conserve cu şprot afumat
- 2 ardei capia
- 1 ardei iute mic
- 2 lin guri cu capere
- 1 borcănel cu arpagic murat
- 1 cartof
- 200 g maioneză
- o lămâie
- o linguriţă cu muştar
- porumb
- o salată verde
- busuioc tocat
Mod de preparare:
Cartoful se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi şi se fierbe în apă cu sare. Se pasează cu o furculiţă şi după ce s-a răcit se pune într-un bol împreună cu maioneza.
Se adaugă muştarul, busuiocul tocat, puţin ardei iute tocat, sarea şi piperul după gust.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul servirii.
Şprotul se scoate din conservă şi se pune într-o strecurătoare ca să elimine uleiul în exces. Se taie în jumătăţi sau se lasă întreg, se aşază pe un platou, se stropeşte cu suc de lămâie, se adaugă caperele, porumbul, arpagicul murat, ardei iute tocat după gust, ardeii capia tăiaţi şi salată verde tăiată fâşii.
Se toarnă deasupra sosul de maioneză cu cartof şi se serveşte imediat.
Pofta buna!