Salata cu stavrid afumat
PrinteazaSalata cu stavrid afumat din: rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, stavrid afumat, oua, smantana, vin alb, sare, cimbru, marar.
- 3 rosii
- 2 ardei gras
- 3 castraveti de gradina sau unul de sera
- 1 ceapa
- 1 stavrid afumat
- 2 oua fierte
pentru sos:
- 2 oua fierte
- 1 lingura de smantana
- 6 linguri vin alb sec
- sare
- un pic de cimbru
- marar pentru decor
Mod de preparare:
Scoţi carnea afumată de pe oase şi o tai mărunt sau o rupi şuviţe. Fierbi cele 4 ouă tari. Tai legumele cubuleţe cât se poate de mici, le amesteci cu albuşul fiert şi tocat mărunt de la două ouă şi restul ingredientelor. Dai la rece. Faci sosul pentru care striveşti cu o furculiţă gălbenuşurile de la două ouă fierte şi apoi le amesteci cu smântână, 2 linguri cu vin şi cimbrul.
Potriveşti de sare şi, dacă e prea gros, îl mai subţiezi cu vin. Aduci salata la masă decorată cu rondele de ouă fierte, mărar şi sosul separat.
Salata cu stavrid afumat
Pofta buna!
Trebuie sa incerc salata asta