Salata cu sunca si branza cu mucegai
PrinteazaSalata cu sunca si branza cu mucegai din: clementine, ulei de masline, mustar, otet, sunca, nuci, valeriana, branza cu mucegai.
- 3 clementine
- 1 lingura ulei de masline
- 2 lingurite mustar Dijon
- 2 lingurite otet din vin rosu
- 140 g sunca
- 50 g nuci
- valeriana
- 50 g branza cu mucegai albastru
Mod de preparare:
Decojeşte şi feliază subţire 2 clementine, apoi aşază-le pe 2 farfurii. Stoarce încă 1 clementină într-un bol mare şi adaugă 1 lingură ulei de măsline extravirgin, 2 linguriţe de muştar Dijon şi 2 linguriţe oţet din vin roşu. Asezonează şi amestecă cu telul.
Adaugă în bol şuncă tăiată subţire, 50g de nuci şi o mâna mare de valeriană, amestecă, apoi divide salata între cele două farfurii şi presară deasupra 50g de brânză cu mucegai albastru, fărâmiţată.
Pofta buna!