Salată cu surimi
PrinteazaSalată cu surimi
Ingrediente:
- 8 ouă de prepeliţă
- bastonaşe de surimi
- 250 g pui de caracatiţă
- 200 g scoici
- 200 g crevete decorticate
- doi caastraveţi verzi
- o salată verde
- 400 g conopidă
- mărar
- o lămâie
- boabe de muştar
- o frunză de dafin
- sare, piper
- ulei de măsline
Preparare:
Se pune apă la fiert întrtr-o oală şi se introduc scoicile, ccrevetele şi puii de caracatiţă. Se adaugă o lingură de sare, o linguuriţă de boabe de muştar şi frunza de dafin.
Se lasă la fiert 15-20 de minute la foc mediu, apoi se pun într-o strecurătoare. Conopida se spală, se rupe în bucheţele mai mici şi se fierbe într-o oală cu apă fierbinte cu un praf de sare. Se scoate din apă şi se lasă să se răcească.
Ouăle de prepeliţă se fierb, apoi se curăţă. Bastonaşele de surimi se opăresc timp de cinci minute în apă fierbinte, apoi se scurg şi se taie în bucăţele.
Salata verde se spală, se curăţă de cotoare şi se rupe fâşii. Castraveţii verzi se spală şi se taie în felii subţiri. într-un vas mai mare se pun frunzele de salată, conopida, feliile de castraveţi şi bucăţile de surimi.
Se adaugă ouăle tăiate în jumătăţi, scoicile, caracatiţele şi crevetele. Se asezonează cu suc de lămâie şi ulei de măsline, se adaugă sarea şi piperul după gust.
Se serveşte rece, presărată cu mărar tocat.
Salată cu surimi
Pofta buna!
Nu sunt neaparat fan surimi, dar poate o sa fac o salata.