Salata cu tagliatelle
PrinteazaSalata cu tagliatelle din: tagliatelle, rosii, masline verzi, ceapa verde, busuioc, sare, ulei de masline, otet aromatic, vin alb demidulce si zahar.
Ingrediente:
- 500 g tagliatelle
- 4-5 rosii
- 200 g masline verzi
- o legatura ceapa verde
- busuioc proaspat
- sare
- 1-2 linguri ulei de masline
- 2 lingurite otet aromatic
- 2 linguri vin alb demidulce
- o lingurita zahar sau miere
Mod de preparare:
Se pune apă într-o oală, se adaugă o linguriţă de sare şi 1-2 linguriţe de ulei de măsline. Se lasă să clocotească şi se adaugă pastele cu atenţie să nu se rupă.
Se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se dau prin-tr-un jet de apă rece.
Este foarte important să se clătească după ce au fiert, atât pentru aspect, cât şi pentru gust. Astfel, devin lucioase şi elimină surplusul de făină.
Se spală roşiile, setaie cubule-ţe şi se presară un praf de sare. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se taie rondele.
Se scurg bine pastele, se pun într-un bol şi se amestecă cu roşiile tăiate cubuleţe, se adaugă măslinele verzi şi, nu în ultimul rând, sosul preparat din vin, ulei de măsline, miere şi oţetul aromatic. Se amestecă bine şi se serveşte ornată cu busuioc.
Salata cu tagliatelle
Pofta buna!