Salată cu tăiţei, carne de pui şi legume
PrinteazaSalată cu tăiţei, carne de pui şi legume din: pulpe de pui, dovlecel, ardei gras, rosii, patrunjel verde, ulei de masline, sare, piper, oua, faina, sare.
- 300 g pulpe de pui dezosate si fara piele
- 1 dovlecel mic
- 1 ardei rgas rosu
- 500 g rosii mici
- 1 legatura patrunjel verde
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
pentru taitei:
- 2 oua
- 120 g faina
- 1 praf de sare
Mod de rpeparare:
Pentru tăiţei, pui făina, ouăle şi sarea într-un castron şi frămânţi un aluat potrivit de tare. După ce s-a odihnit 1/4 oră, îl întinzi într-o foaie subţire, pe care o tai în fâşii, suprapui fâşiile şi tai tăiţei cât de laţi doreşti. Ii răsfiri pe o hârtie şi îi laşi să se usuce 15-20 de minute, apoi îi fierbi în apă clocotită uşor sărată, 3-4 minute. Ii strecori şi îi foloseşti la salată.
Speli carnea şi o tai în fâşii. Cureţi şi speli legumele, după care le tai, de asemenea, în fâşii. Inăbuşi carnea în ulei şi puţină apă, până se înmoaie. Scoţi carnea şi căleşti legumele 6-7 minute. Amesteci legumele călite şi carnea tăiată în cubuleţe.
Le repartizezi pe portiile de taitei si asezonezi salata. Decorezi cu verdeata toata si cu felii de rosii.
Salată cu tăiţei, carne de pui şi legume
Pofta buna!
Ce bine arata salata cu taitei si carne de pui 🙂