Salată cu tăiţei, carne de pui şi legume

Printeaza

Salată cu tăiţei, carne de pui şi legume din: pulpe de pui, dovlecel, ardei gras, rosii, patrunjel verde, ulei de masline, sare, piper, oua, faina, sare.

Ingrediente:Salata_cu_taitei_carne_de_pui_si_legume

  • 300 g pulpe de pui dezosate si fara piele
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei rgas rosu
  • 500 g rosii mici
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

pentru taitei:

  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 1 praf de sare

 

Mod de rpeparare:

Pentru tăiţei, pui făina, ouăle şi sarea într-un cas­tron şi frămânţi un aluat potrivit de tare. După ce s-a odihnit 1/4 oră, îl întinzi într-o foaie subţire, pe care o tai în fâşii, suprapui fâşiile şi tai tăiţei cât de laţi doreşti. Ii răsfiri pe o hârtie şi îi laşi să se usuce 15-20 de minute, apoi îi fierbi în apă clocotită uşor sărată, 3-4 minute. Ii strecori şi îi foloseşti la salată.

Speli carnea şi o tai în fâşii. Cureţi şi speli legu­mele, după care le tai, de asemenea, în fâşii. Inăbuşi carnea în ulei şi puţină apă, până se înmoaie. Scoţi carnea şi căleşti legumele 6-7 minute. Amesteci legumele căli­te şi carnea tăiată în cubuleţe.

Le repartizezi pe portiile de taitei si asezonezi salata. Decorezi cu verdeata toata si cu felii de rosii.

Salată cu tăiţei, carne de pui şi legume

Salata_cu_taitei_carne_de_pui_si_legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata salata cu taitei si carne de pui 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.