Salata cu telemea, sunca si ridichi
PrinteazaSalata cu telemea, sunca si ridichi din: salata verde, telemea, sunca, ridichi, ceapa, sare, piper, ulei, otet, boia, grisine.
- 1 salată verde
- 100 g telemea, tăiată cubulete
- 5 felii şuncă, tăiată fâşii
- 10 ridichi, feliate
- 2 cepe verzi, tăiate fin
- sare
- piper, după gust
- 3 linguri ulei
- 1 lingură otet
- 1 praf de boia
- 12 grisine, pentru servire
Mod de preparare:
Rupi frunzele de salată, le pui într-un bol încăpător, adaugi cubuleţele de telemea, fâşiile de şuncă, ridichile şi ceapa verde.
Combini uleiul, oţetul şi boiaua, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi torni sosul peste salată.
Amesteci uşor, împărţi salata în 4 boturi şi o serveşti cu câteva grisine.
Pofta buna!