Salata cu varza de Bruxelles
PrinteazaO reteta simpla de salata cu varza de Bruxelles din: varza de bruxelles, mar, morcov, tije de telina, coriandru, curmale, smantana, ulei de masline, coaja si suc de portocale, vin alb, sare si piper.
- 225 g varză de Bruxelles
- măr pentru desert
- 125 g morcov, ras
- 3 tije de ţelină, tocate
- linguri coriandru, proaspăt tocat
- 125 g curmale, fară sâmburi, tocate
pentru sos:
- 1 lingură smântână cu 15% grăsime
- 2 linguriţe maioneză cu puţine calorii
- 2 linguriţe ulei de măsline
- coaja rasă şi sucul de la 1 portocală
- 2 linguriţe oţet de vin alb
- sare şi piper negru
Mod de preparare:
Pentru sos, se amestecă smântână, maioneza, uleiul, oţetul, coaja şi sucul de portocală. Se sărează şi se pipe- rează după gust şi se lasă deoparte.
Se curăţă varza de Bruxelles de codiţe şi frunzele exterioare, se rupe bucăţele fine şi se pune într-un castron mare. Se lasă mărul cu coajă şi se taie în sferturi, îndepărtându-se cotorul, apoi se taie în cubuleţe şi se adaugă în castronul mare împreună cu ţelina şi morcovul.
Se toarnă sos cât să cuprindă salata, dar se păstrează puţin pentru a fi servit alături. Se presară coriandru şi curmale peste salată.
Salata cu varza de Bruxelles
Poftă bună!
Incoming search terms:
- salata de varza de bruxelles