Salată de curcan
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de curcan din: branza mascarpone, smantana, sare, zeama de lamaie, piper alb, cartofi, morcovi, castraveti, mazare, piept de curcan si mustar.
- 1 lingură brânză mascarpone
- 100 ml smântână
- sare
- zeama de la o lămâie
- piper alb măcinat
- 6 cartofi cu coaja roşie
- 3 morcovi
- 3-4 castraveţi muraţi
- 300 g mazăre fiartă
- 300 g piept de curcan
- muştar
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi morcovi. îi speli şi îi pui la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, îi scoţi şi îi laşi la răcit. Pui pieptul de curcan să fiarbă. Separat, prepari sosul.
Pui într-un bol brânza mascarpone, muştarul, sarea, smântână şi zeama de lămâie. Amesteci cu mixerul şi obţii un sos ca ciulamaua.
Pui sare şi piper după gust. Tai castraveţii şi morcovii în cubuleţe potrivite. Pui şi mazărea fiartă din borcan şi amesteci cu legumele.
După ce s-a răcit pieptul de curcan, îl tai cubuleţe şi îl amesteci cu legumele. Serveşti salata cu sosul preparat şi o poţi orna cu albuş fiert.
Salată de curcan
Pofta buna!