Salata de cuscus cu busuioc si ceapa rosie
PrinteazaSalata de cuscus cu busuioc si ceapa rosie din: busuioc, feta, cuscus, apa, piper, sare, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei gras, dovlecel, zucchini, vanata.
Ingrediente:
- busuioc proaspat tocat
- 35g feta
- 300g cuscus
- 750ml apa
- piper
- sare
- 2 linguri ulei de masline
- 3 catei usturoi
- 1 ceapa mica rosie tocata
- 1 ardei gras rosu tocat
- 1 dovlecel mic taiat in bucati
- 1 zucchini mic taiat in bucati
- 1 vanata mica taiata in cuburi
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C. Aseaza legumele taiate intr-o tava, pe hartie de copt.
Stopeste-le cu ulei de masline si amesteca-le putin. Condimenteaza cu sare si piper.
Coace legumele timp de 30-35 minute, amestecand din cand in cand in ele. Scoate-le si lasa-le deoparte.
Pune apa cu sare la fiert. Adauga cuscusul si lasa sa fiarba la foc mic, 10-15 minute, pana cand cuscusul e moale.
Scurge-l si clateste-l cu apa rece. Pune legumele peste cuscus, adauga busuiocul si feta faramitata.
Pregateste un dressing din: 3 linguri otet balsamic, 1 lingura mustar Dijon, 1 catel de usturoi tocat marunt si 60 ml ulei de masline.
Toarna-l peste restul ingredientelor si serveste salata.
Salata de cuscus cu busuioc si ceapa rosie
Pofta buna!