Salata cuscus de conopida
PrinteazaSalata cuscus de conopida din: conopida, suc de lamaie, ulei, sare, patrunjel, menta, coriandru, chimen, masline.
- două ceşti de conopidă
- două linguri de suc de lămâie
- o lingură de untdelemn de măsline
- o jumătate de linguriţă de sare
- o lingură de pătrunjel-proaspăt sau o linguriţă de pătrunjel uscat
- o lingură de mentă proaspătă sau o linguriţă de mentă uscată
- o lingură dş coriandru proaspăt sau o linguriţă de coriandru uscat
- o jumătate de linguriţă de chimen
- un sfert de ceaşcă de măsline mărunţite
Mod de preparare:
Procesaţi conopida într-un mixer, până se toacă mărunt şi arată ca nişte mici granule sferice. Acestea vor juca rolul boabelor de cuşcuş
Turnaţi cuşcuşul de conopidă într-un vas de mărime medie şi adăugaţi sucul de lămâie, untdelemnul de măsline şi sarea. Amestecaţi-le bine.
Tocaţi mărunt pătrunjelul, menta şi coriandrul.
Presăraţi chimenul peste cuşcuş şi amestecaţi totul cu plantele medicinale.
Serviţi într-un bol de salată şi garnisiţi cu măsline.
Pofta buna!