Homar cu Sos de Rodie și Cuscus din: homari, cuscus, suc de rodie, seminte de rodie, miere, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, frunze de menta. Această rețetă combină dulceața și aciditatea rodiilor cu bogăția homarului, servită peste un pat de couscous aromat. Este o alegere excelentă pentru o cină festivă sau un prânz […]
Salata de cuscus cu legume
PrinteazaSalata de cuscus cu legume din: cuscus, lapte, sare, nucsoara, rosii, castravete, otet, ulei, zahar, piper, menta.
Ingrediente:
- 125 ml lapte
- sare
- nucşoară rasă
- 55 g cuşcuş
- 2 roşii cărnoase
- 1/4 de castravete
- 1/2 de lingură de oţet de vin alb
- 3 linguri de ulei de măsline
- piper
- zahăr după gust
- 1 lingură de mentă proaspăt tocată
Mod de preparare:
Laptele se dă în clocot împreună cu 250 ml de apă, o priză de sare şi o priză de nucşoară.
După aceea, se ia crăticioara de pe foc, se amestecă laptele cu cuşcuşul şi se lasă circa 15 minute să se pătrundă.
Se lasă la răcit şi se amestecă.
Roşiile se spală, se curăţă şi se taie felii. Castravetele se spală, se taie în două pe lung, se curăţă de seminje cu o lingură şi se taie, de asemenea, felii.
Se prepară un dressing din oţet, ulei, sare, piper şi zahăr.
Cuşcuşul se amestecă într-un bol cu roşiile, castraveţi şi dressingul. Când este gata, salata se ornează cu mentă.
Salata de cuscus cu legume
Pofta buna!
Cuscus cu Stafide: O Delicatețe Exotică
Cuscus cu Stafide: O Delicatețe Exotică din: cuscus, apa, stafide, ulei de masline extravirgin, miere, coaja de lamaie, sare, piper, frunze de menta. Cuscusul cu stafide este o rețetă simplă și delicioasă care combină textura pufoasă a cuscusului cu dulceața naturală a stafidelor și prospețimea aromei de lămâie. Această rețetă este inspirată din bucătăria mediteraneană […]