Salata de cuscus cu masline
PrinteazaSalata de cuscus cu masline din: cuscus, ulei de malsine, unt, rosii, otet, rodie, masline, patrunjel, lamaie, sare, piper.
- 200 g cuşcuş
- 40 ml ulei de măsline
- 20 g unt
- 100 g roşii cherry
- 1 linguriţă de oţet balsamic
- 4 căţei de usturoi
- 50 g bobiţe de rodie
- 100 g măsline de preferinţă kalamata
- 2 legături pătrunjel verde
- 1 lămâie verde
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Pui într-un bol bobiţele de cuşcuş şi le opăreşti cu aproximativ 300 ml apă fierbinte. Acoperi bolul şi laşi să se umfle pastele, apoi adaugi untul şi amesteci cu două furculiţe, ca să separi bobiţele de cuşcuş, să nu se lipească.
Ţai roşiile în jumătăţi sau sferturi. Decojeşti căţeii de usturoi, îi zdrobeşti şi torni picătură cu picătură 20 ml ulei, timp în care amesteci energic, până se formează o pastă pe care o sărezi după gust şi o condimentezi cu piper proaipăt măcinat.
Pui roşiile intr-un vas termorezistent, cu maioneza de usturoi deasupra.
Le introduci în cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 40 de minute.
Speli pătrunjelul şi îl toci fin. Razi fin coaja lămâii verzi şi îi storci sucul.
Pregăteşti un dressing din sucul şi coaja de lămâie verde, uleiul de măsline rămas, oţetul şi piper după gust.
Amesteci într-un bol cuşcuşul şi roşiile răcite complet, măslinele, pătrunjelul şi bobiţele de rodie.
Le stropeşti cu dressingul, acoperi vasul cu o farfurie şi amesteci salata prin răsturnări repetate.
Salata de cuscus cu masline
Pofta buna!
Imi place salata asta !