Salata cu cuscus, menta si legume

Printeaza

Salata cu cuscus, menta si legume din: ardei, dovleac de placinta, dovlecei, usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, seminte de chimion, pasta harissa, migdale, cuscus, supa de legume, zeama de lamaie, coaja de lamaie, menta.

 

Ingrediente:

  • 1 ardei rosu si unul galben, curatati de seminte
  • 1/2 dovleac de placinta
  • 2 dovlecei, taiati in felii groase
  • 4 catei de usturoi, necuratati de coaja
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa rosie, taiata in felii groase
  • 1 lingurita seminte de chimion
  • 1 lingura de pasta de harissa
  • 50 g de migdale crude, intregi
  • 250 g cuscus
  • 300 ml supa fierbinte de legume
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 20 g menta, tocata mare

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 200° C. Taie ardeii, dovleceii şi dovleacul (cu coajă) în bucăţele mici.

Pune toate legumele într-o tavă, adaugă usturoiul, 2 linguri de ulei, sare şi piper, amestecă şi dă la cuptor 20 de minute.

Adaugă ceapa, chimionul, pasta harissa şi migdalele şi mai lasă 20 de minute.

Pune cuşcuşul într-un bol mare, toarnă supa deasupra şi lasă deoparte 10 minute. Amestecă cu o furculiţă.

Intr-un bol amestecă zeama şi coaja de lămâie cu restul de ulei.

Stoarce deasupra miezul de usturoi din coajă şi amestecă, apoi adaugă şi menta.

Toarnă peste legume după ce se răcesc, apoi amestecă totul cu cuşcuş.

 

Salata cu cuscus, menta si legume

Salata_cu_cuscus_menta_si_legume

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.