Salata de cuscus
PrinteazaO reteta de salata de cuscus din: cuscus, zeama de lamaie, castraveti, ceapa verde, ulei de masline, patrunjel, menta, sare si piper.
- 250 g cuscus
- 5 linguri zeama de lamaie (100 ml)
- 2 castraveti mici
- 2 fire de ceapa verde
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 legatura de patrunjel
- cateva frunze de menta
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prepara cuscusul: pune la fiert 500 ml de apa, iar cand da in clocot, adaiga cuscusul. Acoperă şi lasă câteva minute la foc mic. la vasul de pe foc, ţine-l acoperit până când cuşcuşul a absorbit toată apa, apoi lasă-l să se răcească.
Amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie, adaugă sare şi piper după gust. Taie castraveţii în cubuleţe, toacă ceapa mărunt şi pune-le peste dressing. După ce s-a răcit, scurge cuşcuşul, pune-l intr-un bol si incorporeaza dressingul.
Amesteca aceasta compozitie si las-o la frigider o ora. Inainte de a servi, orneaza cu frunze de patrunjel si menta proaspata.
Salata de cuscus
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata cu cuscus