Salata de Algarve

Printeaza

 Salata de Algarve

Ingrediente:Salata de Algarve

  • 500 g cartofi fierţi
  • 100 g ton (o cutie mai mărişoară, în ulei)
  • 300 g fileu de somon proaspăt
  • 1 păhărel vin alb
  • l00 g miezuri de scoici
  • 4 roşii tari tăiate rondele
  • 2 ardei gras tăiat fâşii
  • 2 ouă răsfierte tăiate sferturi
  • 1pahar ulei de măsline
  • 1-2 linguri oţet
  • 1legătură coriandru proaspăt sau uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se taie felii rotunde, somonul se coace uşor pe grătar, miezurile de scoici se dau într-un clocot, în vin alb.

Feliile de roşii se potrivesc pătuţ frumos pe farfuria mare, în mijloc se pun car­tofii, moviliţă, se împrăştie jucăuş pasta de ton şi somonul, tăiat bucăţi, scoicile, fâşiile de ardei gras şi sferturile de ou.

Se drege cu ulei, oţet şi piper, se împodobeşte cu fire de coriandru, se dă la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.