Salata de Algarve
PrinteazaSalata de Algarve
- 500 g cartofi fierţi
- 100 g ton (o cutie mai mărişoară, în ulei)
- 300 g fileu de somon proaspăt
- 1 păhărel vin alb
- l00 g miezuri de scoici
- 4 roşii tari tăiate rondele
- 2 ardei gras tăiat fâşii
- 2 ouă răsfierte tăiate sferturi
- 1pahar ulei de măsline
- 1-2 linguri oţet
- 1legătură coriandru proaspăt sau uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se taie felii rotunde, somonul se coace uşor pe grătar, miezurile de scoici se dau într-un clocot, în vin alb.
Feliile de roşii se potrivesc pătuţ frumos pe farfuria mare, în mijloc se pun cartofii, moviliţă, se împrăştie jucăuş pasta de ton şi somonul, tăiat bucăţi, scoicile, fâşiile de ardei gras şi sferturile de ou.
Se drege cu ulei, oţet şi piper, se împodobeşte cu fire de coriandru, se dă la masă.
Pofta buna!