Salata de alge marine cu susan
PrinteazaSalata de alge marine cu susan din: alge marine, ridichie alba, sare, zahar, otet, sos de soia, seminte de susan, usturoi, orez.
- 200g alge marine proaspete
- ¼-1/2 buc de ridichie alba
- ½ linguriță sare
- 3-4 linguriță zahar
- 2 linguri otet de vin alb sau de orez
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura seminte de susan prajite
- 1 catel usturoi, tocat
- orez, pentru servire
Mod de preparare:
Se taie ridichia fasii foarte subțiri. Se pun într-un castron si se presara ½ linguriță de sare și 2 lingurite de zahar. Amestecati si pastrati deoparte timp de 10 minute. Scurgeti. Spalati si scurgeti apa din algele marine. Se taie în 3-4 bucati.
Se combină algele marine cu ridiche, se adaugă 1-2 linguriță de zahăr, oțet, sos de soia, seminte de susan, usturoi și se amesteca bine.
Serviti rece sau la temperatura camerei cu orez.
Pofta buna!