Salată de ananas

Printeaza

O reteta de salata de ananas din: fileuri de ansoa, laptuca, ananas, ridichi, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Salată de ananas

  • 20 g fileuri de ansoa in ulei
  • 1 laptuca
  • 4 felii de ananas conservat in suc propriu
  • 3 legaturi de ridichi
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1/2 pahar de ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi salata şi uscaţi frunzele tamponân- du-le cu hârtie absorbantă de bucătărie. Păstraţi deoparte inima. Scurgeţi bine bucăţile de ananas, uscaţi-le şi tăiaţi-le bucăţele. Curăţaţi şi spălaţi ridichile, păstraţi patru pentru ornat, iar pe celelalte tăiaţi-le rondele subţiri. Puneţi totul într-un castron de salată împreună cu miezul de lăptucă tăiat fâşioare.

Preparaţi o emulsie din ulei extravirgin de măsline, suc de lămâie, sare şi piper, pe care turnaţi-o peste salata de ananas şi ridichi, amestecând bine.

Pe fiecare farfurie faceţi un pat de frunze de lăptucă şi puneţi deasupra lor ananasul şi ridichile. Aşezaţi în centrul farfuriei o ridiche, şi în jurul ei, în formă de stea, câteva fileuri de anşoa. Presăraţi deasupra piper proaspăt măcinat şi serviţi.

Salată de ananas

Salată de ananas

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.