Salată de ananas
PrinteazaO reteta de salata de ananas din: fileuri de ansoa, laptuca, ananas, ridichi, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 20 g fileuri de ansoa in ulei
- 1 laptuca
- 4 felii de ananas conservat in suc propriu
- 3 legaturi de ridichi
- sucul de la 1 lamaie
- 1/2 pahar de ulei extravirgin de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi salata şi uscaţi frunzele tamponân- du-le cu hârtie absorbantă de bucătărie. Păstraţi deoparte inima. Scurgeţi bine bucăţile de ananas, uscaţi-le şi tăiaţi-le bucăţele. Curăţaţi şi spălaţi ridichile, păstraţi patru pentru ornat, iar pe celelalte tăiaţi-le rondele subţiri. Puneţi totul într-un castron de salată împreună cu miezul de lăptucă tăiat fâşioare.
Preparaţi o emulsie din ulei extravirgin de măsline, suc de lămâie, sare şi piper, pe care turnaţi-o peste salata de ananas şi ridichi, amestecând bine.
Pe fiecare farfurie faceţi un pat de frunze de lăptucă şi puneţi deasupra lor ananasul şi ridichile. Aşezaţi în centrul farfuriei o ridiche, şi în jurul ei, în formă de stea, câteva fileuri de anşoa. Presăraţi deasupra piper proaspăt măcinat şi serviţi.
Salată de ananas
Pofta buna!