Salata de andive crude

Printeaza

Salata de andive crude din: andive, sosuri.

Ingrediente:Salata de andive crude

  • 1/2 kg andive
  • diferite sosuri

 

 

 

Mod de preparare:

Se desfac frunzele andivelor şi se spală bine sub jet de apă rece, având grijă să nu fie strivite sau rupte în timpul spălării.

Frunzele mai mari pot fi tăiate în două, pe lung. După ce au fost lăsate puţin timp la scurs, frunzele se aşază răsfirat pe un platou şi se stropesc cu sos.

Salata se serveşte imediat, deoarece frunzele se depreciază rapid. Această salată nu poate fi păstrată mai mult de două-trei ore.

 

Salata de andive crude

Dintre sosurile recomandate pentru salata de andive, cele curent utilizate sunt:

  • sos I: 1-2 linguri oţet (sau zeama unei lămâi), 2 linguri ulei, sare şi opţional 1/2 lingură zahăr pudră. Sosul se prepară separat într-o cană sau într-un bol mic. După gust, se pune sare şi poate fi diluat cu apă. Se toarnă apoi peste frunzele de andive.
  • sos II: 1-2 linguri oţet (sau zeama unei lămâi), 3 linguri ulei, 2-3 linguri muştar, opţional piper sau/şi ienibahar pisat. Amestecul se prepară separat. Se pune sare după gust şi eventual se diluează cu apă. Sosul se toarnă apoi peste frunzele de andive.
  • sos III: 3 linguri oţet de prune, 2 linguri ulei (măsline), sare, 1 lingură bulion sau suc de roşii, opţional 1 /2 linguriţă miere. Sosul se pregăteşte separat. Eventual se diluează cu 1-2 linguri apă minerală.
  • sos IV: 1/4 kg maioneză, oţet, apă minerală, piper. Maioneza se diluează cu puţin oţet şi eventual apă minerală. Se adaugă sarea şi piperul după gust. Se toarnă apoi peste frunzele de andive.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.