Salata de andive cu pere
PrinteazaO reteta absolut delicioasa din salata de andive cu pere din: andive, rucola, pere, miez de nuca, bacon, otet de mere, suc de lamaie, ulei de seminte de struguri, ulei de rapita, miere, sare si piper.
- 2 andive de 100 g
- rucola
- 2 pere
- 4 linguri de miez de nucă tocat
- 4 felii de bacon
- 2 linguri de oţet de mere
- 1 lingură de suc de lămâie
- 2 linguri de ulei din seminţe de struguri
- 4 linguri de ulei de rapiţă
- 2 linguriţe de miere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregătiţi andivele şi tăiaţi-le mărunt. Pregătiţi rucola şi tăiaţi-o în bucăţi. Spălaţi perele, tăiaţi-le în jumătate, îndepărtaţi-le seminţele, apoi tăiaţi-le felioare.
Aşezaţi totul pe farfurii şi presăraţi miezul de nucă. Tăiaţi feliile de şuncă în jumătate şi prăjiţi-le într-o tigaie încinsă. După aceea, lăsaţi-le să se scurgă pe un prosop de hârtie, apoi aşezaţi-le peste salată.
Amestecaţi oţetul cu sucul de lămâie, uleiurile şi mierea. Condimentaţi cu sare şi piper şi turnaţi dressing-ul rezultat peste salată.
Poftă bună!