Salata de andive cu piept de pasare
PrinteazaSalata de andive cu piept de pasare din: piept de pasare, andive, oua, mutar, ulei, smantana, lamaie, sare, piper.
- 1 piept de pasăre
- 3-4 andive mijlocii
- 2 ouă fierte tari
- 2 linguri cu muştar
- 1 pahar cu ulei
- 3-4 linguri cu smântână
- 1/2 lămâie
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de piele şi de oase, spălaţi, puneţi la fiert cu apă rece. Lăsaţi să dea în clocot, aruncaţi apa, spălaţi carnea şi vasul şi puneţi să fiarbă cu apă rece cât să o acopere. Acoperiţi vasul, lăsaţi focul mic. După 25 min, scoateţi carnea şi tăiaţi-o cubuleţe, puneţi în castron adânc.
Spălaţi andivele după ce le-aţi curăţat de foile veştede, desfaceţi fiecare frunză cu atenţie ca să nu se rupă, tăiaţi frunzele spălate sub jet de apă în bucăţi de 2-3 cm. Stropiţi cu lămâie.
Faceţi maioneză din două gălbenuşuri fierte; amestecaţi cu muştar şi subţiaţi cu ulei pus câte 2-3 picături. Pentru ca maioneza să nu se taie, folosiţi o lingură de lemn şi amestecaţi energic până când maioneza devine untoasă. Subţiaţi cu smântână, condimentaţi cu sare şi piper.
Turnaţi maioneza peste amestecul de came şi andive, decoraţi cu felii de albuş şi serviţi ca aperitiv.
Pofta buna!