Salata de anghinare cu morcov si portocala
PrinteazaSalata de anghinare cu morcov si portocala din: fetică (salata mielului), portocale, anghinare mici violete, lămâie, ulei de măsline, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g de fetică (salata mielului)
- 3 portocale
- 250 g de morcovi
- 4 anghinare mici, violete
- 1 lămâie
- 100 ml de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi şi zvântaţi fetica. Curăţaţi morcovii şi daţi-i pe râzătoare. Curăţaţi două portocale proaspete, după care desfaceţi-le în felii. Portocala rămasă trebuie stoarsă.
Omogenizaţi sucul într-un castron, împreună cu uleiul, sarea şi piperul. Rupeţi codiţa anghinarelor violete, iar apoi împărţiţi-le în două, după ce le-aţi îndepărtat frunzele cele mai tari.
Cu linguriţa, îndepărtaţi puful, dacă aceasta există. Tăiaţi aceste jumătăţi în fâşiuţe subţiri şi stropiţi-le cu lămâie pentru a preveni înnegrirea lor.
Puneţi fetica într-o salatieră, adăugaţi morcovii raşi, fâşiile de anghinare, feliile de portocală, turnaţi deasupra sosul din sucul de portocale, amestecaţi bine şi serviţi.
Salata de anghinare cu morcov si portocala
Pofta buna!