Salata de anghinare cu morcov si portocala

Printeaza

Salata de anghinare cu morcov si portocala din: fetică (salata mielului), portocale, anghinare mici violete, lămâie, ulei de măsline, sare, piper.

Salata_de_anghinare_cu_morcov_si_portocala

Ingrediente:

  • 250 g de fetică (salata mielului)
  • 3 portocale
  • 250 g de morcovi
  • 4 anghinare mici, violete
  • 1 lămâie
  • 100 ml de ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi zvântaţi fetica. Curăţaţi morcovii şi daţi-i pe râzătoare. Curăţaţi două portocale proaspete, după care desfaceţi-le în felii. Portocala rămasă trebuie stoarsă.

Omogenizaţi sucul într-un castron, împreună cu uleiul, sarea şi piperul. Rupeţi codiţa anghinarelor violete, iar apoi împărţiţi-le în două, după ce le-aţi îndepărtat frunzele cele mai tari.

Cu linguriţa, îndepărtaţi puful, dacă aceasta există.  Tăiaţi aceste jumătăţi în fâşiuţe subţiri şi  stropiţi-le cu lămâie pentru a pre­veni înnegrirea lor.

Puneţi fetica într-o salatieră, adăugaţi morcovii raşi, fâşiile de anghinare, feliile de portocală, turnaţi deasupra sosul din sucul de portocale, amestecaţi bine şi serviţi.

Salata de anghinare cu morcov si portocala

Salata_de_anghinare_cu_morcov_si_portocala

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.