Salată de ardei copţi cu anşoa
PrinteazaSalată de ardei copţi cu anşoa
Ingrediente:
- 8 ardei capia
- 3 ouă
- un borcărnel de anşoa în ulei picant
- o lingură de capere
- o legătură ceapă verde
- o lămâie
- ulei de floarea-soarelui
- sare, piper
- pătrunjel
- usturoi
- miezuri de nucă
- parmezan
Preparare:
Ardeii capia se stropesc cu ullei de floarea-soarelui, se aşază într-o tavă şi se introduc în cuptorul încins. Se coc 15 minute sau pâmă când coaja începe să crape şi se ia cu uşurinţă de pe ardei.
Se pun într-un castron, se acoperă cu folie de alumimiu şi se lasă zece minute.
Se curăţă de coajă şi cotorul cu seminţe, se clătesc cu apă rece şi se pun într-o strecurătoare.
Din două gălbenuşuri fierte şi unul crud, ulei de floarea-soare¬lui, sare, piper şi suc de lămâie se prepară o maioneză, adăugând sucul de lămâie la urmă, ca să nu se taie maioneza.
Ardeii capia se taie fâşii, se amestecă bine cu fileurile de anşoa, ceapa verde tocată mărunt, maioneza după gust, caperele, sare, piper şi pătrunjel tocat.
La salată se mai pot adăuga usturoi, miezuri de nucă sau parmezan ras.
Salată de ardei copţi cu anşoa
Pofta buna!
Interesanta combinatie: salata de ardei copti cu ansoa. Merita incercat.