Salata de ardei copti cu capere
PrinteazaSalata de ardei copti cu capere din: ardei, capere, masline, patrunjel, usturoi, lamaie, ulei, sare.
- 4 ardei graşi, roşii şi galbeni
- un borcănel de capere
- 150 g măsline fără sâmburi
- 1/2 legătură pătrunjel
- un căţel usturoi
- sucul unei jumătăţi de lămâie
- 3 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Ardeii se coc. Pe măsura coacerii se scot într-o oală, se presară cu sare şi se acoperă cu un capac. Se curată de pieliţa arsă şi de seminţe, apoi se taie fâşii care se aşază într-un castron.
Se adaugă caperele, pătrunjelul fin tocat, măslinele, usturoiul pisat şi sare. Se face o emulsie din ulei şi suc de lămâie, se toarnă deasupra şi se serveşte.
Pofta buna!