Salată de ardei copti cu cimbru
PrinteazaSalată de ardei copti
- 2 kg ardei gras sau capia
- 100 ml oţet de vin
- 2 linguri untdelemn
- 1 linguriţă sare
- 1 praf cimbru
- 1 căpăţână usturoi
Mod de preparare:
Ardeii se tratează grijuliu, ca mai sus, dar nu se mai pun în borcan vraişte ci se compune o stea splendidă într-un castron, cu codiţele spre margine.
Se presează praful de cimbru peste ei.Se curăţă usturoiul, se taie de-a latul căţeii în felioare hiper-subţiri şi se cern peste ardei .
Se amestecă sarea cu oţetul, se freacă cu untdelemn, se toarnă ploaie peste salată. Se lasă un sfert de oră, să prindă gust, apoi ardeii se sucesc, să bea şi să se-nmoaie pe amândouă păţile.
Pofta buna!