Salată de ardei copţi cu hering

Printeaza

Salată de ardei copţi cu hering

Ingrediente:Salată de ardei copţi cu hering

  • 4 ardei roşii
  • 4 ardei galbeni
  • 2 conserve de hering în
  • ulei vegetal
  • 2 linguri de ulei de
  • măsline
  • sare
  • oţet
  • piper
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 lămâie

Preparare:

Pentru început se coc ardeii pe plită. După ce s-au copt, imediat ce i-aţi luat de pe foc, le puneţi sare şi îi acoperiţi cu un prosop de bucătărie. Ii lăsaţi 10 minute, îi decojiţi, îi spălaţi bine, le scoateţi seminţele, îi mai daţi într-un jet de apă şi îi puneţi să se scurgă într-o sită.

Se desfac cutiile de conservă, se scot heringii şi se pun şi ei la scurs într-o sită. Se pun într-un bol ardeii tăiaţi fâşii şi se prepară sosul înainte de a se pune peştele.

Sosul se prepară astfel: uleiul de măsline se amestecă cu zahărul, sarea, piperul şi oţetul şi se toarnă peste ardeii tăiaţi. Pentru un aspect apetisant aşezaţi pe un platou peştele intercalat cu salata de ardei sau fâşiile de ardei şi peste ele turnaţi sosul.

Salata se serveşte cu pâine prăjită.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place salata de ardei copti. Interesanta combinatia cu hering.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.