Salata de ardei copti cu nuci
PrinteazaSalata de ardei copti cu nuci din: ardei, usturoi, miez de nuca, smantana, lamai, sare, ulei.
- 2 kg ardei graşi sau capia
- 25 g usturoi
- 50 g miez de nuci
- 100 ml smântână
- 2 lămâi
- 100 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Coci ardeii pe plită ori într-o tavă, în cuptorul cald, la foc iute, având grijă să-i întorci pe toate părţile.
Pui ardeii într-un vas, îi presari cu puţină sare şi acoperi vasul cu un capac, pentru 10 minute. După o oră, îi cureţi de coajă, cotoare şi seminţe şi îi laşi să se scurgă.
Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi îl amesteci cu ulei, pe care îl torni treptat, mixând până obţii o maioneză.
O amesteci împreună cu miezul de nucă pe care, în prealabil, l-ai prăjit puţin în cuptor, iar după ce s-a răcit, l-ai tocat mare, cu cuţitul.
In sosul obţinut, torni smântână şi zeama de lămâie, apoi sărezi sosul după gust. Aşezi ardeii într-un castron şi torni sosul.
După ce ai păstrat salata la rece pentru 15 minute, o consumi ca atare sau ca garnitură la o friptură ori un sote de legume.
Salata de ardei copti cu nuci
Pofta buna!