Salata de ardei copti cu sos picant
PrinteazaAlegi ardei graşi frumoşi şi cât mai netezi. îi coci cu grijă, să nu se ardă. îi pui într-un vas, îi presari cu sare, îi acoperi şi îi laş până ce se răcesc şi pot fi uşor curăţaţi de pieliţă.
Separat cojeşti roşii coapte, cărnoase. Ca să ai spor la treabă, cufunzi roşiile mai întâi în apă clocotită 2 minute. După ce le-ai curăţat, le toci mărunt şi le înăbuşi în ulei. Intre timp cureţi câţiva căteei de usturoi şi îi pisezi cu puţină sare.
Când roşiile s-au topit şi sosul a scăzut iei cratiţa de pe foc şi le amesteci cu usturoiul pisat. Potriveşti sosul de sare şi îl torni peste ardeii aşezaţi într-o salatieră.
Cantităţile le stabileşti după nevoie. Ca punct de orientare, Socoteşte câte o roşie potrivit de mare de fiecare ardei. Iubitorii de sosuri foarte picante pot pune mai mult usturoi.
Salata de ardei copti cu sos picant
Pofta buna!