Salata de ardei copti in otet
PrinteazaSalata de ardei copti in otet din: ardei, sare, otet.
- ardei
- sare
- otet
Mod de preparare:
Ardeii se coc, se pun într-un vas, se presară cu sare, se acoperă cu un şervet curat şi se lasă până ce se răcesc. Se curăţă apoi de pieliţe şi se pun în borcan.
Se recomandă să se folosească borcane mai mici, în care să încapă numai 10-15 ardei, atât câţ să se consume la o singură masă, deoarece sunt mult mai gustoşi atunci când se deschide borcanul.
Intr-un vas mai mare se prepară oţetul, adăugând, la un litru de oţet de 9°, un litru de apă şi o lingură rasă de sare pentru fiecare litru de lichid.
Când lichidul clocoteşte se toarnă peste ardei atât cât să-i acopere bine. Borcanele se închid imediat cu folie adezivă sau cu celofan. Când s-au răcit, se aşează la păstrat.