Salată de ardei copţi (varianta)

Printeaza

Salată de ardei copţi

Ingrediente:Salată de ardei copţi

  • 10 ardei graşi
  • 2—3 linguri ulei
  • o lingură oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Coacem pe plita încinsă ardeii graşi, mari. Dacă maşina nu-i destul de încinsă, ardeii se moaie. La aragaz se coc pe o tablă. Ardeii trebuie să fie copţi de jur împrejur, dar nu arşi.

Pe măsură ce se coc, îi punem într-un castron, presărăm cu puţină sare şi acoperim cu un capac. Lăsăm să stea 10 minute, apoi îi cură­ţăm bine de pieliţă, luînd cu mîna udă toate negrelile.

Nu îi stropim cu apă, ca să nu piardă gustul. Ştergem cu un şer­vet codiţele înnegrite. Dacă nu curăţăm ardeii imediat şi îi lăsăm să stea mai mult timp în zeama lor, ardeii se moaie şi îşi pierd gustul.

Aşezăm ardeii într-o salatieră, uşor, culcaţi, cu codiţele în sus şi îi dăm la rece. Cînd îi servim la masă, fiecare îşi toarnă în farfurioară ulei şi oţet sau lă­mîie. Putem însă să-i pregătim direct în salatieră cu ulei şi oţet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.