Salată de ardei copţi (varianta)
PrinteazaSalată de ardei copţi
- 10 ardei graşi
- 2—3 linguri ulei
- o lingură oţet
- sare
Mod de preparare:
Coacem pe plita încinsă ardeii graşi, mari. Dacă maşina nu-i destul de încinsă, ardeii se moaie. La aragaz se coc pe o tablă. Ardeii trebuie să fie copţi de jur împrejur, dar nu arşi.
Pe măsură ce se coc, îi punem într-un castron, presărăm cu puţină sare şi acoperim cu un capac. Lăsăm să stea 10 minute, apoi îi curăţăm bine de pieliţă, luînd cu mîna udă toate negrelile.
Nu îi stropim cu apă, ca să nu piardă gustul. Ştergem cu un şervet codiţele înnegrite. Dacă nu curăţăm ardeii imediat şi îi lăsăm să stea mai mult timp în zeama lor, ardeii se moaie şi îşi pierd gustul.
Aşezăm ardeii într-o salatieră, uşor, culcaţi, cu codiţele în sus şi îi dăm la rece. Cînd îi servim la masă, fiecare îşi toarnă în farfurioară ulei şi oţet sau lămîie. Putem însă să-i pregătim direct în salatieră cu ulei şi oţet.
Pofta buna!