Salată de arpacaş
PrinteazaO reteta simpla de salata de arpacas din: arpacas, rosii cherry, crema de branza, ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc si menta.
- 300 g arpacaş
- 600 g roşii cherry
- 150 g fasole verde
- 200 g cremă de brânză (sau brânză de vaci)
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi
- 6 frunze de busuioc
- 3 frunze de mentă
pentru decor:
- frunze de mentă si busuioc
Mod de preparare:
Fierbe arpacaşul circa 15 minute în apă cu un praf de sare în cuptorul cu microunde la putere maximă. Scurge-1 şi lasă-1 să se răcorească într-o strecurătoare.
Opăreşte roşiile câteva secunde într-un vas cu apă clocotită, apoi scurge-le, curăţă-le de coajă, taie-le jumătăţi şi îndepărtează seminţele.
Fierbe păstăile de fasole verde în aceeaşi apă în care ai opărit roşiile; scurge-le după 15 minute şi taie-le bucăţi de circa 1 cm lungime.
Taie roşiile cubuleţe şi pune-le într-un castron împreună cu fasolea şi arpacaşul fiert. Adaugă usturoiul curăţat şi tocat, frunzele de busuioc şi de mentă tăiate bucăţi mai mari şi sărează, după gust.
Freacă crema de brânză cu uleiul de măsline şi amestecă 2/3 din cantitate cu amestecul de arpacaş. Aşază salata pe farfurii şi serveşte-o decorată cu moţuri de cremă de brânză si cu frunzuliţe de busuioc si mentă.
Salată de arpacaş
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata cu arpacas