Salată de avocado cu bacon
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de avocado cu bacon din: cartofi, fasole verde, sare, bacon, avocado, suc de lamaie, iaurt, smantana, piper, zahar si marar.
- 600 g cartofi
- 500 g fasole verde subtire asortata
- sare
- 100 g bacon
- 1 lingura ulei
- 2 fructe de avocado
- sucul de la 1 lamaie
- 2 linguri iaurt
- 1 lingura smantana
- piper
- zahar
- 1 lingura marar
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se fierb in apa circa 25 de minute. Se curata fasolea verde si se fierbe in apa cu sare circa 8 minute.
Se scurg cartofii si fasolea; cartofii se lasa sa se raceasca, apoi se taie jumatati. Baconul se taie fasii si se rumeneste in ulei incins.
Se scoate si se lasa sa se scurga. Se taie in doua fructele de avocado si se galesc de samburele lemon; pulpa se decojeste si se taie felii subtiri. Se stropeste cu suc de lamaie.
Restul de suc de lamaie se amesteca impreuna cu iaurt, sare, piper, un praf de zahar si smantana.
Toate ingredientele de salata se amesteca intr-un castron cu dressingul. Se repartizeaza pe farfurii si se orneaza cu mara.
Salată de avocado cu bacon
Pofta buna!