Salata de avocado cu orez si ciuperci
PrinteazaSalata de avocado cu orez si ciuperci din: ciuperci, ulei, alge nori, sos de soia, sos de chilli dulce, suc de lamaie, orez, castravete, avocado, coriandru.
- 200 g ciuperci taiate bucati
- 2 linguri ulei
- 1 foaie de alge Nori
- 3 linguri sos de soia
- 2 lingurita sos de chilli dulce
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 cesti orez cu bob rotund, fiert
- 1 castravete
- 1 avocado
- 4 fire coriandru
Mod de preparare:
Ciupercile se prăjesc în ulei încins, în tigaie, la foc mijlociu, până ce se rumenesc pe fiecare parte. Algele se prăjesc într-o tigaie de teflon – cand incep sa se stranga, se intorc si se prajesc pe partea cealalta. Apoi se rup bucati.
Intr-un castron, se amestecă cele două sosuri cu 1 lingură suc de lămâie; se adaugă orezul fiert şi se amestecă. Se taie castravetele rondele.Fructul de avocado se taie în două, se decojesc jumătăţile, se ung cu restul de suc de lămâie şi se taie felii subţiri.
Se amestecă orezul cu alge, avocado şi castravete; se repartizează pe farfurii şi se presară ciuperci şi verdeaţă.
Salata de avocado cu orez si ciuperci
Pofta buna!