Salata de bame cu patrunjel
PrinteazaSalata de bame cu patrunjel din: bame, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper, patrunjel.
- 400 g bame
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- piper negru macinat
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se amestecă într-un vas mare uleiul de măsline şi lămâia. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt si se amestecă bine; se lasă până se fierb bamele. Se taie coditele bârnelor, având grijă să nu se reteze păstaia, căci altfel bamele vor lăsa un lichid lipicios.
Se fierb într-o oală cu apă puţin sărată timp de 4-5 minute, doar până ce se frăgezesc. Se scurg şi se usucă pe prosoape de hârtie. Bamele mici se lasă întregi, dar cele mari de taie în jumătate, pe diagonală;
Se amestecă bamele în dressing şi se lasă la marinat 20-25 minute; Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt si se potriveşte de sare, piper şi lămâie;
Se serveşte cu pâine prăjită sau cu foccacia.
Salata de bame cu patrunjel
Pofta buna!
Buna rau salata asta