Salata de bame cu patrunjel

Printeaza

Salata de bame cu patrunjel din: bame, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Salata_de_bame_cu_patrunjel

  • 400 g bame
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper negru macinat
  • o legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un vas mare uleiul de măsline şi lămâia. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt si se amestecă bine; se lasă până se fierb bamele. Se taie coditele bârnelor, având grijă să nu se reteze păstaia, căci altfel bamele vor lăsa un lichid lipicios.

Se fierb într-o oală cu apă puţin sărată timp de 4-5 minute, doar până ce se frăgezesc. Se scurg şi se usucă pe prosoape de hârtie. Bamele mici se lasă întregi, dar cele mari de taie în jumătate, pe diagonală;

Se amestecă bamele în dressing şi se lasă la marinat 20-25 minute; Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt si se potriveşte de sare, piper şi lămâie;

Se serveşte cu pâine prăjită sau cu foccacia.

Salata de bame cu patrunjel

Salata_de_bame_cu_patrunjel

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna rau salata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.