Salata de bame
PrinteazaSalata de bame
- bame
- ceapa rosie sau dulce
- ardei gras jalapeno
- boabe de mustar
- cuisoare
- piper
- coriandru
- foi de dafin
- catei de usturoi
- muguri de capere
- miere de albine salbatice
- ulei de masline stors la rece
- sare de mare
- otet de vin din orez
- alge marine
Mod de preparare:
Bamele intregi, se spala si se scurg. Ceapa si restul se taie julien (pestisori). Se pune la fiert otet (o parte la 2-3 de apa) si condimentele, mierea, etc.
Cind clocoteste, se pune la oparit bamele si zarzavatul, 2-3 minute apoi se scoate afara si se pune in borcane, dupa care cu grija turnam otet fierbinte pina se umple borcanul. Se pun imediat capacele si se rastoarna cu fundul in sus, asa le pastram in camara.
Ptr. cele cu celofan, trebuie refierte 20 minute la bainmarie (un vas cu apa in care punem borcanele la sterilizat) apoi racite treptat bine invelite in plapuma etc.
Se poate consuma dupa minim 7-10 zile de murat.Ca adaos la salate si compozitiile culinare din orice fel de carne.
Ca gustare la scobitoare, alaturi de mezeluri.
Pofta buna!