Salata de biban cu mandarine si radacinoase
PrinteazaSalata de biban cu mandarine si radacinoase din: ardei grasi, seminte de susan, morcovi, ceapa, tulpina de telina, mandarine, rosie, ghimbir, biban, ulei de susan, otet de orez, usturoi, ceapa verde, suc de portocale, sos de soia, amidon de porumb, ulei de masline.
- 2 ardei grasi feliati
- un sfert de lingurita de seminte de susan
- 4 morcovi dati pe razatoare
- o ceapa de apa feliata subtire
- 2 tulpini de telina tocate
- 2 mandarine separate in felii
- o rosie felii
- o lingurita de ghimbir ras
- 500 g de biban
- 3 linguri de ulei de susan
- 3 linguri de otet de orez
- 2 catei de usturoi pisati
- 2 cepe verzi tocate
- o cana de suc de portocale
- 2 linguri de sos de soia
- o lingura de amidon de porumb
- ulei de masline
Mod de preparare:
Incingeţi grătarul şi coaceti bibanul dat cu sare, piper şi ulei de măsline câte 5 minute pe fiecare parte. Pregătiţi dressingul din ulei de susan, otet, usturoi pisat, 3 sferturi din sucul de portocale şi sos de soia. Incălziţi. Când începe să bolborosească, adăugaţi încet amestecul din restul de suc de portocale cu amidonul de porumb. Nu daţi în clocot.
Separat, puneţi într-un bol ardeii graşi, morcovii, ceapa de apă, felina, mandarinele, roşia, ghimbirul ras, cepele verzi şi turnaţi dressingul deasupra. Amestecaţi bine. Aşezaţi pe farfurie, adăugaţi bibanul, presăraţi seminţe de susan şi serviţi.
Salata de biban cu mandarine si radacinoase
Pofta buna!