Salata de boeuf cu carne de vita si telina
PrinteazaSalata de boeuf cu carne de vita si telina din: carne de vită, cartofi, ţeline, morcovi, mazăre din conservă, castraveţi muraţi, muştar, oua, lămâie, ulei, sare, gogoşari muraţi.
- 500 g carne de vită
- 1 kg cartofi
- 2 ţeline
- 500 g morcovi
- 500 g mazăre din conservă
- 500 g castraveţi muraţi
- 2 linguri muştar
- 3 ouă fierte tari
- 1 gălbenuş crud
- 500 ml ulei
- 1/2 de lămâie
- sare
- 2 gogoşari muraţi
Mod de preparare:
Pui carnea la fiert într-un vas mic, cu apă atât cât s-o acopere. O laşi să dea 2-3 clocote, arunci apa, speli carnea şi torni 3 litri de apă rece într-o oală mai mare.
O fierbi acoperită 30 de minute, apoi adăugi morcovii, cele 2 ţeline şi cartofii curăţaţi şi spălaţi. Potriveşti de sare.
Le fierbi încă 45 de minute, apoi scoţi totul cu o spumieră, laşi la răcit şi le tai cubuleţe.
Le pui într-un vas mare, adaugi mazărea, castraveţii muraţi, tăiaţi cubuleţe şi 1 lingură de muştar. Omogenizezi şi laşi deoparte.
Pentru maioneza, amesteci 2 galbenusuri fierte tari si date prin razatoarea mica cu 1 galbenus crud si cu 1 lingura de mustar. Torni uleiul, in fir subtire, frecand cu o lingura de lemn.
Storci zeama de lamaie. Jumatate din maioneza obtinuta o amesteci cu compozitia de legume si carne, la care mai adaugi gogosarii murati si oul fiert ramas, taiate marunt.
Asezi salata pe un platou, o acoperi cu maioneza si o decorezi dupa gust. O dai la rece pentru cateva ore.
Salata de boeuf cu carne de vita si telina
Pofta buna!