Salata de boeuf (cu pui)

Printeaza

Salata de boeuf (cu pui) din: morcovi, pastarnac, telina, pulpe de pui, maioneza, sare, piper, mustar, gogosari murati, castraveti murati, cartofi, galbenus de ou, ulei si zeama de lamaie.

 

Ingrediente:Salata de boeuf (cu pui)

  • 4-5 morcovi
  • 2-3 radacini pastarnac/patrunjel
  • 1 telina
  • 2 pulpe de pui
  • maioneza
  • sare
  • piper
  • mustar
  • gososari murati
  • castraveti murati
  • 5-6 cartofi

 Pentru maioneza:

  • 1 galbenus de ou fiert
  • 1 galbenus de ou crud
  • ilei
  • zeama de lamaie

 

Mod se preparare:

Se curata si se spala bine morcovii,pastarnacul, patrunjelul si telina. Se fierb cu sare pentru aproximativ 2-3 ore. Se fierb cartofii in coaja pentru aprovimativ 2 ore.

Carnea de pui se fierbe si ea aproximativ 1 ora, 1 ora jumatate.

Se lasa la racit legumele si carnea fierte, timp in care preparam maioneza. Cu ajutorul unui mixer amestecam galbenusurile de ou cu ulei pana devine ca o pasta.

Uleiul se toarna sub forma de ploaie, altfel maioneza se poate taia. Se amesteca intr-un singur sens. Se asezoneaza cu zeama de lamaie dupa preferinta si se da la rece.

Dupa ce legumele si carnea s-au racit se toaca marunt. La fel procedam si cu gogosarii si castravetii murati.

Intr-un castron incapator punem toate ingredientele tocate marunt, adaugam maioneza, mustar, sare si piper si amestecam bine pana se omogenizeaza.

Se da la frigider.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.