Salata de boeuf (cu pui)
PrinteazaSalata de boeuf (cu pui) din: morcovi, pastarnac, telina, pulpe de pui, maioneza, sare, piper, mustar, gogosari murati, castraveti murati, cartofi, galbenus de ou, ulei si zeama de lamaie.
- 4-5 morcovi
- 2-3 radacini pastarnac/patrunjel
- 1 telina
- 2 pulpe de pui
- maioneza
- sare
- piper
- mustar
- gososari murati
- castraveti murati
- 5-6 cartofi
Pentru maioneza:
- 1 galbenus de ou fiert
- 1 galbenus de ou crud
- ilei
- zeama de lamaie
Mod se preparare:
Se curata si se spala bine morcovii,pastarnacul, patrunjelul si telina. Se fierb cu sare pentru aproximativ 2-3 ore. Se fierb cartofii in coaja pentru aprovimativ 2 ore.
Carnea de pui se fierbe si ea aproximativ 1 ora, 1 ora jumatate.
Se lasa la racit legumele si carnea fierte, timp in care preparam maioneza. Cu ajutorul unui mixer amestecam galbenusurile de ou cu ulei pana devine ca o pasta.
Uleiul se toarna sub forma de ploaie, altfel maioneza se poate taia. Se amesteca intr-un singur sens. Se asezoneaza cu zeama de lamaie dupa preferinta si se da la rece.
Dupa ce legumele si carnea s-au racit se toaca marunt. La fel procedam si cu gogosarii si castravetii murati.
Intr-un castron incapator punem toate ingredientele tocate marunt, adaugam maioneza, mustar, sare si piper si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Se da la frigider.
Pofta buna!