Salata de broccoli, cartofi si carne de pui
PrinteazaSalata de broccoli, cartofi si carne de pui din: cartofi, morcovi, oua, broccoli, cascaval, şuncă sau carne de pui, castraveţi muraţi, gogoşar murat, ceapă verde, maioneză light, ardei gras roşu, mărar, rodie.
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 2 ouă
- 400 g broccoli
- 100 g felii de caşcaval
- 200 g şuncă sau carne de pui
- 2 castraveţi muraţi
- 1 gogoşar murat
- 4-5 fire ceapă verde
- 200 g maioneză light
- 1/2 ardei gras roşu
Pentru decor:
- 1/2 legătură mărar
- 1/2 rodie
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi fierbi 20 de rr|inute la foc mediu. Când se mai răcesc, li decojeşti şi îi tai în cubuleţe. In timp ce fierb cartofii, pregăteşti şi celelalte legume pe care le-ai curăţat şi spălat.
Fierbi morcovii 10 minute, iar bucheţelele de broccoli 3 minute, în vase diferite. Scurgi broccoli şi treci bucheţelele prin jet de apă rece. Fierbi ouăle tari, iar după ce s-au răcit, le cureţi şi le tai în rondele groase.
Tai mărunt murăturile, ardeiul şi ceapa curăţate, iar şunca în fâşii. Amesteci castraveţii, gogoşarul, şunca, maioneza, cartofii, sare şi piper după gust.
Pe o farfurie aşezi un strat de morcovi, cu ouă, ceapă şi fâşii de caşcaval deasupra. Peste acestea întinzi un strat de amestec cu maioneză.
Alternezi straturile de morcovi şi broccoli cu straturi de maioneză. Dacă doreşti, decorezi cu boabe de rodie şi cu mărar fin tocat.
Salata de broccoli, cartofi si carne de pui
Pofta buna!