Salata de broccoli cu bacon si mar rosu
PrinteazaSalata de broccoli cu bacon si mar rosu din: salata verde, broccoli, bacon, mar rosu, suc de lamaie, alune, branza feta, ceapa, otet de vin, usturoi, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 salata verde
- 500 g broccoli
- 12 felii bacon
- 1 mar rosu
- sude de la o jumatate de lamaie
- alune de padure prajite
- 200g branza feta taiata cuburi
- doua cepe albe sau rosi taiate rondele
pentru dressing:
- 60 ml otet vin
- un catele de usturoi strivit
- 70 g sare
- piper negru poaspat macinat, dupa gust
- 180 ml de ulei de masline
Mod de preparare:
Spală frunzele de salată şi usucă-le cu un şerveţel. Fierbe broccoli 3 minute în apă, scurge-l, clăteşte-l sub un jet de apă rece şi apoi scurge-l din nou.
Prăjeşte baconul până devine crocant şi lasă-l pe o hârtie absorbantă. Taie mărul în jumătate şi înlătură cotorul. bol.
Aranjează legumele şi baconul pe o farfurie de salată atractivă şi toarnă dressing-ul deasupra. Serveşte imediat.
Stropeşte-l cu ulei de măsline pentru a preveni oxidarea şi taie-l în felii subţiri.
Pentru dressing: amestecă toate ingredientele pentru dressing într-un bol.
Aranjează legumele şi baconul pe o farfurie de salată atractivă şi toarnă dressing-ul deasupra. Serveşte imediat.
Salata de broccoli cu bacon si mar rosu
Pofta buna!