Salata de bulgur cu merisoare si castravete
PrinteazaSalata de bulgur cu merisoare si castravete din: bulgur, supă de legume, castravete, ceapa, merişoare, pătrunjel, coajă de lămâie, suc de lamaie, măsline extra-virgin, sare de mare, piper.
Ingrediente:
- 250 g bulgur
- 500 ml supă de legume
- 1 castravete
- 2 cepe
- 50 g merişoare uscate
- 3 linguri pătrunjel tocat
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- sucul de la 1 lămâie
- 80 ml ulei de măsline extra-virgin
- 1 linguriţă sare de mare
- piper
Mod de preparare:
Se clăteşte bulgurul şi se aşază într-o oală; se toarnă deasupra supă şi se lasă să fiarbă la foc moale 5 min. Se ia apoi de pe foc şi se fierbe înăbuşit 10 min.
Se decojeşte castravetele, se taie în două pe lung şi se scobeşte de seminţe; pulpa se taie cuburi. Se toacă ceapa verde. Se lasă să se răcească bulgurul fiert şi se adaugă la legume, împreună cu merişoarele şi pătrunjelul.
Se amestecă sucul şi coaja de lămâie cu ulei de măsline şi acest dressing se toarnă peste salată. Se amestecă uşor, se sărează şi se piperează. Se lasă să se marineze la frigider cca 1 oră înainte de servire.
Salata de bulgur cu merisoare si castravete
Pofta buna!