Salata de calamari fripti

Printeaza

Salata de calamari fripti din: calamari, portocala, lamai, busuioc, fulgi de ardei, ulei, rosii, otet, zahar, piper, sare, rucola.

Ingrediente:Salata de calamari fripti

  • 24-28 rondele calamari
  • zeama de la 1 portocală şi 1 lămâie
  • 1/2 linguriţă busuioc uscat
  • 1/2 linguriţă fulgi de ardei
  • 3 linguri ulei de măsline

Vinegreta de roşii:

  • 1 roşie mare, bine coaptă
  • 1/4 oţet din vin alb
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 cană ulei de măsline
  • sare şi piper măcinat, după gust

Pentru salata:

  • 4 roşii medii, bine coapte
  • 4 pumni frunze de ruccola
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Inşiraţi pe frigărui de lemn calamarii. Bateţi zeama de citrice cu busuiocul, uleiul şi fulgii de ardei iute. Aşezaţi frigăruile pe o tavă, turnaţi peste ele marinata de citrice, răsuciţi-le să se ungă uniform cu marinată

Acoperiţi şi lăsaţi 15-20 min la temperatura camerei.

Preparaţi vinegreta punând în blender roşia, oţetul şi zaharul. Procesaţi adăugând uleiul puţin câte puţin, ca pentru maioneză. Condimentaţi cu sare şi piper măcinat, după gust.

Pudraţi frigăruile cu sare şi piper după gust şi frigeţi calamarii pe tambele părţi, până când rondelele devin opace (3-4 min).

Pregătiţi salata amestecând roşiile tăiate feliuţe cu ruccola, uleiul, ssare, piper şi lămâie după gust.

Pentru a servi, împărţiţi vinegreta în 4 farfurii. Puneţi deasupra (câte 1/4 din amestecul de salată şi câte 6-7 calamari fierbinţi).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.