Salata de calamari fripti
PrinteazaSalata de calamari fripti din: calamari, portocala, lamai, busuioc, fulgi de ardei, ulei, rosii, otet, zahar, piper, sare, rucola.
- 24-28 rondele calamari
- zeama de la 1 portocală şi 1 lămâie
- 1/2 linguriţă busuioc uscat
- 1/2 linguriţă fulgi de ardei
- 3 linguri ulei de măsline
Vinegreta de roşii:
- 1 roşie mare, bine coaptă
- 1/4 oţet din vin alb
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1/2 cană ulei de măsline
- sare şi piper măcinat, după gust
Pentru salata:
- 4 roşii medii, bine coapte
- 4 pumni frunze de ruccola
- 2 linguriţe ulei de măsline
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Inşiraţi pe frigărui de lemn calamarii. Bateţi zeama de citrice cu busuiocul, uleiul şi fulgii de ardei iute. Aşezaţi frigăruile pe o tavă, turnaţi peste ele marinata de citrice, răsuciţi-le să se ungă uniform cu marinată
Acoperiţi şi lăsaţi 15-20 min la temperatura camerei.
Preparaţi vinegreta punând în blender roşia, oţetul şi zaharul. Procesaţi adăugând uleiul puţin câte puţin, ca pentru maioneză. Condimentaţi cu sare şi piper măcinat, după gust.
Pudraţi frigăruile cu sare şi piper după gust şi frigeţi calamarii pe tambele părţi, până când rondelele devin opace (3-4 min).
Pregătiţi salata amestecând roşiile tăiate feliuţe cu ruccola, uleiul, ssare, piper şi lămâie după gust.
Pentru a servi, împărţiţi vinegreta în 4 farfurii. Puneţi deasupra (câte 1/4 din amestecul de salată şi câte 6-7 calamari fierbinţi).
Pofta buna!