Salata de calcan
PrinteazaSalata de calcan din: calcan, salata rucola, rosii cherry, oua, masline, capere, castraveciori, lamaie, ulei de masline, vin alb sec, patrunjel, sare, piper.
- 4 bucati de calcan
- 200 g de salata rucola, gata preparata
- 250 g rosii cherry
- 2 oua
- 1 pliculet de supa de peste, cu vin si mirodenii
- 12 masline verzi, fara samburi
- 2 linguri de capere
- 2 castraveciori acri
- 1 lamaie
- 150 ml de ulei de masline
- 150 ml de vin alb sec
- 4 linguri de patrunjel taiat fin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti la fiert doi litri de apa impreuna cu vinul alb si supa de peste. Cand clocoteste, adaugati bucatile de calcan si lasati-le sa fiarba 5 minute, daca sunt proaspete, si 10 minute, daca sunt congelate.
Scurgeţi-le.
Puneţi cu grijă ouăle în apa clocotită şi fierbeţi-le cam 10 minute, suficient cât să se întărească. Spălaţi salata, scurgeţi-o, spălaţi şi roşiile, sub jet de apă, şi zvântaţi-le.
Aşezaţi peştele pe farfurii şi adăugaţi salata şi roşiile. Tăiaţi în bucăţi mari ouăle decojite, castraveciorii, caperele şi măslinele.
Puneţi acest amestec într-un castron, împreună cu pătrunjelul, sucul de la lămâia stoarsă, uleiul, sarea şi piperul. Omogenizaţi, puneti in farfurii şi serviţi.
Pofta buna!