Salata de capsune cu ceai si lamaie

Printeaza

Salata de capsune cu ceai si lamaie din: capsune, ceai, lamai, zahar de mesteacan, menta.

Ingrediente:Salata de capsune cu ceai si lamaie

  • 500 g căpşune
  • 1 pliculeţ ceai Earl Grey
  • 2 lămâi
  • 2 linguri zahăr de mesteacăn
  • frunze de mentă proaspătă

 

Mod de preparare:

Luaţi trei fâşii de coajă de lămâie, apoi puneţi-le 30 de minute într-o cratiţă mică cu apă clocotită, scurgeţi, repetaţi operaţia cu apă curată, scurgoţi din nou. Tăiaţi cojile în fâşii subţiri.

Incălziţi până aproape de clocot 400 ml de apă şi turaţi-o peste pliculeţul de ceai. Lăsaţi să se infuzeze 5 minute, scoateţi pliculeţul, apoi adăugaţi zahărul de mesteacăn, zeama de la cele două lămâi şi coaja tăiată fin. Lăsaţi să se răcească şi ţineţi 2 ore la frigider.

Spălaţi şi uscaţi căpşunele, îndepărtaţi-le codiţele, tăiaţi-le în două sau în patru, în funcţie de mărime. Impărţiţi-le în cupe, stropiţi din belşug şi decoraţi cu mentă proaspătă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.