Salata de capsune cu ceai si lamaie
PrinteazaSalata de capsune cu ceai si lamaie din: capsune, ceai, lamai, zahar de mesteacan, menta.
- 500 g căpşune
- 1 pliculeţ ceai Earl Grey
- 2 lămâi
- 2 linguri zahăr de mesteacăn
- frunze de mentă proaspătă
Mod de preparare:
Luaţi trei fâşii de coajă de lămâie, apoi puneţi-le 30 de minute într-o cratiţă mică cu apă clocotită, scurgeţi, repetaţi operaţia cu apă curată, scurgoţi din nou. Tăiaţi cojile în fâşii subţiri.
Incălziţi până aproape de clocot 400 ml de apă şi turaţi-o peste pliculeţul de ceai. Lăsaţi să se infuzeze 5 minute, scoateţi pliculeţul, apoi adăugaţi zahărul de mesteacăn, zeama de la cele două lămâi şi coaja tăiată fin. Lăsaţi să se răcească şi ţineţi 2 ore la frigider.
Spălaţi şi uscaţi căpşunele, îndepărtaţi-le codiţele, tăiaţi-le în două sau în patru, în funcţie de mărime. Impărţiţi-le în cupe, stropiţi din belşug şi decoraţi cu mentă proaspătă.
Pofta buna!