Salată de caracatiţă cu oregano
PrinteazaSalată de caracatiţă cu oregano
- 1 pachet cu caracatiţă congelată de circa 650 g
- sare
- oregano uscat
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 3 linguri cu zeamă de lămâie
Mod de preparare
Iei carnea de caracatiţă şi o laşi să se decongeleze. O speli bine şi o tai în bucăţi. O pui într-o oală cu circa 1,8 1 apă şi o laşi să fiarbă la foc mic 1/2 sau 2 ore.
Carnea e fiartă atunci când este foarte moale şi poţi înfige furculiţa în ea. Faci un sos din ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi oregano.
Il amesteci cu caracatiţa din care ai scurs apa şi laşi acoperit câteva ore.
Salată de caracatiţă
Pofta buna!
Imi place caracatita. O sa fac si eu o salata cu caracatita si o sa folosesc si sepie.