Salata de caracatita cu telina si usturoi
PrinteazaSalata de caracatita cu telina si usturoi din: caracatiţă, ţelină, usturoi, ulei de măsline, oţet din vin vechi, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 caracatiţă de circa 1 kg
- 1 legătură de ţelină
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de oţet din vin vechi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Solicitaţi, atunci când cumpăraţi caracatiţa, ca aceasta să fie curăţată (să i se scoată intestinele şi săculeţul cu cerneală al camerei branhiale).
Spălaţi-o şi puneţi-o într-o cratiţă în care aţi turnat două pahare de apă. Circa 45 de minute, fierbeţi-o la foc potrivit, până e bine pătrunsă, acoperind oala cu capacul.
Scoateţi-o din cratiţă, lăsaţi-o să se răcească puţin, apoi desprindeţi membrana fină care-i acoperă tentaculele şi punga de cerneală.
Tăiaţi punga în bucăţi şi tentaculele în felii de un centimetru. Curăţaţi usturoiul şi feliaţi-l subţire. Spălaţi ţelina. Puneţi deoparte câteva frunze, subţiaţi cozile cu un cuţit, apoi tăiaţi-le în rondele fine.
Turnaţi uleiul în tigaie şi căliţi timp de două minute usturoiul mărunţit. Adăugaţi bucăţile de caracatiţă şi rondelele de ţelină, apoi potriviţi de sare şi piper.
Lăsaţi să fiarbă două minute, amestecând des, apoi luaţi totul de pe foc. Turnaţi compoziţia într-o salatieră, adăugaţi oţetul, amestecaţi şi ornaţi cu frunze de ţelină.
Puteţi servi acest preparat atât cald, cât şi rece.
Salata de caracatita cu telina si usturoi
Pofta buna!